Ana Sayfa / Basında / Washington’da Yapılan Global Özel Sermaye Fonları Konferansında Türkiye Oturumu Düzenlendi | Bloomberg HT Washington

Washington’da Yapılan Global Özel Sermaye Fonları Konferansında Türkiye Oturumu Düzenlendi | Bloomberg HT Washington

Washington’da Yapılan Global Özel Sermaye Fonları Konferansında Türkiye Oturumu Düzenlendi

Globalturk Capital Kurucu & Yönetici Ortağı ve EMPEA Türkiye Temsilcisi Barış Öney, Bloomberg HT’de yayınlanan, Açıl Sezen’in sunduğu Akıllı Para programına Bloomberg Washington DC stüdyolarından canlı bağlantıyla katıldı. Canlı bağlantıda Öney, EMPEA ve IFC tarafından bu yıl Washington’da 21.si düzenlenen “Global Özel Sermaye Fonları Konferansı”ndan ve düzenlemiş oldukları Türkiye Oturumundan bahsetti.

Konferansta bu yıl ilk defa özel sermaye fonları konusu dışında girişim sermayesi konusuna da önemle değinildiğinden bahseden Öney, 2017-2018 senelerinde Yükselen Pazarlarda özellikle teknoloji alanında 30 milyar dolarlık yatırım yapıldığını belirtti. Bu rakam bir önceki döneme göre 3 kat artmış durumda. Öney ayrıca konuşmasında, özel sermaye kadar özel borç enstrümanlarının da öne çıktığını söyledi.

Barış Öney, Türkiye Oturumunda, 2018-2019 yıllarında Türkiye’deki özel sermaye fonu hareketleri, gelişen girişim sermayesi ekosistemi, Türkiye Varlık Fonu’nun faaliyetleri, TC Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisinin İstanbul Finans Merkezi projesi, İş Girişim, Franklin Templeton ve IFC’nin Türkiye’deki yatırımları konularına değinildiğinden bahsetti.

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cevdet Yılmaz: Hedefimiz Yatırımın Kalitesini Artırmak – Hürriyet Gazetesi