Ana Sayfa / Basında / Globalturk Londra’da Ofis Açtı | Ekonomist

Globalturk Londra’da Ofis Açtı | Ekonomist

Globalturk Londra’da Ofis Açtı | Ekonomist

Globalturk Capital, Türk ve yabancı özel sermaye fonu şirketlerinin girişim partneri olarak çalışıyor. Firma, Türk şirketleri için özel sermaye fonlarından veya yabancı stratejik yatırımcılardan sermaye yaratarak, yatırım sonrasında da şirkette kalarak şirketlere destek oluyor. Türk şirketlerinin uluslararası büyümeleri kapsamında yapacakları satın alma işlemlerine de aracılık ediyor. Şirketin kurucu ortağı ise sektörün deneyimli isimlerinden biri olan, Barış Öney.

130’un üzerinde ülkede 5 trilyon doların üzerinde varlığı yöneten özel sermaye fonları birliği EMPEA’nın ülke temsilcisi olarak Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren Globalturk Capital, son olarak geçen ay Londra ofisini açtı.

Barış Öney,  Londra ofisi aracılığıyla Türk iş dünyasının başta İngiltere olmak üzere Avrupa’da büyüme hedeflerine destek sağlayacaklarını söylüyor. Türkiye ile ilgilenen fonların elinde 1 milyar dolara yakın bir kaynak olduğunu söyleyen Öney, 2018’de 2 milyar dolarlık bir ilave kaynağın Türkiye’ye gelebileceği kanaatinde. Londra ofisinin bu anlamda önemli olduğunu kaydeden Öney, fonlara yakın olmanın kaynağı Türkiye’ye yönlendirme anlamında değerli olduğunu sözlerine ekliyor.

Globalturk Capital, bugüne kadar 40 civarında şirkete hizmet verdi. Barış Öney, halen devam eden 15 civarında projelerinin olduğunu belirtiyor ve “2018 yılı içinde servis, üretim, bilişim ve sağlık sektörlerinde 3-4 tane ortaklık ya da satış görüşmeleri sonuçlanabilir.” diyor.

Kaynak: Ekonomist

Globalturk Londra’da Ofis Açtı | Ekonomist

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cevdet Yılmaz: Hedefimiz Yatırımın Kalitesini Artırmak – Hürriyet Gazetesi