Ana Sayfa / Basında / Türkiye’deki Yatırım Fırsatları Londra’da Anlatılacak | CNNTURK.com

Türkiye’deki Yatırım Fırsatları Londra’da Anlatılacak | CNNTURK.com

Globalturk Capital, 5 trilyon dolarlık 130 özel sermaye fonunu temsil eden EMPEA iş birliğinde dünyanın en büyük özel sermaye fonu yöneticilerini Londra’da bir araya getirecek. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in Türkiye ekonomisi ve yapısal reformlara ilişkin bir konuşma yapacağı buluşmada, Türkiye’de yatırım fırsatları masaya yatırılacak. 7 Şubat Çarşamba günü Londra Borsa’sında düzenlenecek buluşmada, 110’un üzerinde ülke temsilcisine, yeni yatırımlar için Türkiye adres gösterilecek.

Türk şirketlerinin ve yabancı özel sermaye fonlarının girişim partneri olarak faaliyet gösteren Globalturk Capital, EMPEA iş birliğinde gerçekleştirdiği buluşmalar aracılığıyla dünyanın en büyük özel sermaye fonlarına “Türkiye’ye yatırım yapın” çağrısında bulunuyor. 7 Şubat Çarşamba günü Londra’da gerçekleştirecek toplantıda, fon yöneticilerine Türkiye’de yatırım fırsatlarını anlatan bir platform yaratılacak. Geçtiğimiz yılın aralık ayında yine Globalturk Capital ev sahipliğinde, EMPEA ile birlikte İstanbul’da gerçekleştirilen “3’üncü Türkiye ve Çevresindeki Özel Sermaye Fonları Yatırımları” etkinliğinin sonuçları da bu toplantıda katılımcılarla paylaşılacak ve değerlendirilecek.

Şimşek, Türkiye ekonomisi ve yapısal reformları anlatacak

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılımıyla Londra Borsası’nda gerçekleştirilecek buluşmada, 130 özel sermaye fonunu temsil eden EMPEA’nın 110’un üzerinde ülke temsilcisi bir araya gelecek. Toplantıda, geçtiğimiz yılın 3’üncü çeyreğinde sergilediği yüzde 11.1’lik büyüme oranıyla tüm dünyanın dikkatini çeken Türkiye ekonomisi ve büyümeye domino etkisi yaratan yapısal reformlar gözler önüne serilecek.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisi ve Türkiye ekonomisindeki yapısal reformlara ilişkin bir konuşma yapacak. Şimşek, konuşmasının ardından 30’a yakın fon temsilcisiyle özel olarak buluşacak. Buluşmada Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut ile Başbakanlık temsilcilerinin de katılımıyla yatırımcıların Türkiye’ye ilişkin sorularına yanıt verilecek.

“Türkiye, yükselen pazarlara yatırım yapan fonların radarında”

Globalturk Capital tarafından EMPEA iş birliğinde gerçekleştirilen toplantılar aracılığıyla yükselen pazarlara yatırım yapan özel sermaye fonlarını bir araya getirdiklerini vurgulayan Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney, Londra’da EMPEA ile birlikte ilk kez gerçekleştirilecek bu buluşmayı da bu kapsamda değerlendirdiklerini belirtti.

Toplantı aracılığıyla dünyanın özellikle yükselen pazarlara yatırım yapan en büyük özel sermaye fonu yöneticilerini Londra’da buluşturacaklarını kaydeden Öney, “Özel sermaye fonu yöneticileriyle dirsek teması halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle son dönemde, Türkiye’nin yükselen pazarlara yatırım yapan fonların radarında olduğunu gözlemliyoruz. Bunun bir nedeni de Türk şirketlerinin son 10 senede yurt dışında yaptıkları yatırımların, yıllık 2 milyar dolar mertebelerinden 6 milyar dolarlara ulaşmasıdır. Türk şirketlerinin yurt dışına olan yatırımları ve şirket satın almaları, özel sermaye fonlarının bu şirketlere yatırım iştahını artırıyor. Türkiye’ye daha fazla özel sermaye yatırım çekmek açısından Türk şirketlerinin yurt içi ve yurt dışında satın almalar yaparak büyüme iştahının artması aynı zamanda desteklenmesi gereken de bir durum. Türkiye’ye özel sermaye yatırımlarının daha da artması için gerçekleştirdiğimiz bu toplantılar çok büyük önem taşıyor. Londra’da düzenleyeceğimiz bu buluşmanın da ülkemize yönelik yatırımları destekleyeceğine inanıyoruz. Globalturk Capital olarak Londra’da açtığımız ofisimiz kanalıyla da özel sermaye fonlarına daha yakın olmayı ve onlara Türkiye ve yükselen pazarlar fırsatlarını anlatabilmeyi, diğer yandan da Türk ve yükselen pazarlardaki şirketlerin İngiltere ve Avrupa’daki yatırım ve satın alma projelerine destek olmayı hedefliyoruz.” dedi.

İstanbul’daki buluşma toplantının zeminini hazırladı

Geçtiğimiz yılın aralık ayında İstanbul’da düzenlenen “3’üncü Türkiye ve Çevresindeki Özel Sermaye Fonları Yatırımları” etkinliğine tüm dünyadan yoğun bir katılım olması ve etkinlik sonrasında yatırımcılardan çok sayıda olumlu geri dönüşler alınmasıyla Londra’daki toplantının düzenlenmesine karar verdiklerinin altını çizen Öney, “Özellikle yurt dışından toplantıya katılamayan yatırımcıların üzüntü bildirmiş olmaları ve Türkiye’nin özellikle yabancı yatırımcılara potansiyelinin daha iyi anlatılabilmesine katkısı olması gibi nedenler, Londra toplantısının zeminini hazırladı. Londra Borsası’nın da sıcak ve samimi yaklaşımları ve kritik destekleriyle de bu etkinliği ilk kez gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

İstanbul’daki toplantının çıktıları değerlendirilecek

İstanbul’daki etkinliğe 200’ün üzerinde özel sermaye fonu yöneticisinin katıldığını hatırlatan Öney, konuya şu sözlerle açıklık getirdi:

“2017 yılında Türkiye’de 2 milyar doları aşan 15 civarı özel sermaye yatırımı gerçekleşirken 600 milyon doların üstünde üçü de halka arz yoluyla olan 4 büyük çıkış işlemi oldu. Toplantıda yapılan anketlerde toplantıya katılan yatırımcıların yüzde 77’sinin 2018 yılında Türkiye’de yatırım planladığı, bunların ağırlıkla 100 milyon dolar altı yatırımlar olacağı ama yüzde 15’inin 300 milyon dolar üzerinde yatırıma niyetli oldukları ortaya çıkmıştı. Yüzde 55’inin ise en az bir şirketten çıkış planladıkları anlaşılmıştı. Londra buluşmasına 110’un üzerinde yabancı üst düzey özel sermaye fonu temsilcisi yoğun ilgi gösterdi ve katılım bildirdi. Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet Şimşek’in değerli vakitlerini ayıracağı bu toplantıda, İstanbul’daki toplantının çıktıları paylaşılacak ve değerlendirilecek.”

Kaynak: CNNTURK.com

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ahu Orakçıoğlu ile Gün Ortası Programı | Ekotürk Tv – 20.12.2022

Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney, 20 Aralık Salı günü Ekotürk Tv’de yayınlanan ...