Ana Sayfa / Sektörel Haberler / Blippar CNBC’nin Disruptor 50 Listesinde 19. Sırada

Blippar CNBC’nin Disruptor 50 Listesinde 19. Sırada

Blippar CNBC’nin Disruptor 50 Listesinde 19. Sırada

Dünyanın mobil ve tablet için geliştirilen ilk görüntü tanıma platformu Blippar; içinde Uber, Airbnb, Dropbox, Spotify gibi şirketlerin de olduğu CNBC’nin geleneksel Disruptor 50 listesinde bu yıl 19. sırada yer aldı.

Disruptor 50 listesine girmek demek, bu şirketlerin vizyonerlikleri sonucu yakalamış oldukları niche işlerle ileride milyar dolarlık şirketler haline dönüşecekleri anlamına geliyor.

Uzay teknolojisinden finansa, siber güvenlikten perakendeye 16 sektörü kapsayan Disruptor 50 listesine, kendi sektöründe yenilikçi ve devrimci özel şirketler girebiliyor. Kendi ürün ve servisleri için yeni ekosistemler yaratmayı başaran bu şirketlerin, büyük teknoloji devlerini yerlerinden etmeleri de yakın gelecekte mümkün görünüyor.

Blippar CNBC’nin Disruptor 50 Listesinde 19. Sırada

CNBC Disruptor 50 listesine bu adresten ulaşabilirsiniz: http://www.cnbc.com/id/102609977

Blippar CEO’su Ambarish Mitra’nın, Blippar’ın yeni görsel arama özelliği, artırılmış gerçeklik ve nesnelerin interneti üzerine BBC News ile gerçekleştirdiği röportajı izleyebilirsiniz:

Blippar’ın Türkiye’ye %100 giriş yapmasında yatırım öncesi ve sonrası danışmanlık hizmetleri sunan Globalturk Capital, yatırım sonrasında da desteklerini sürdürüyor.

Görsel Kaynak: Blippar

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cevdet Yılmaz: Hedefimiz Yatırımın Kalitesini Artırmak – Hürriyet Gazetesi