Ana Sayfa / Basında / Şirket Evlilikleri Danışmansız İlerleyebilir mi? | Wise.TV

Şirket Evlilikleri Danışmansız İlerleyebilir mi? | Wise.TV

Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney, şirket evliliklerinde danışmanların nasıl bir rol üstlendiklerini anlattı.

“Şirket evliliklerinde danışman unsuru olmazsa olmaz.” diye söze başlayan Öney, birçok şirketin bu önemi tam manasıyla kavrayamadığını ve destek almadan giriştikleri ortaklıklarda çok fazla sorun yaşadıklarını ifade etti.

Barış Öney, “Bu süreci uzman bir danışman olmadan yürütmek, şirketlere çok ciddi zararlar verebilir. Bir kere yapacağınız çok değerli bir işlemi bu işin uzmanıyla yapmanız gerekir. Ancak tüm şirketlerimiz henüz bu anlayışa gelmedi.” dedi.

Öney, şirketler ve patronların birlikte çalışacakları uzman danışmanları belirlerken dikkat etmeleri gereken hususlarla ilgili olarak “Patronların, danışmanlık şirketi ve o şirkette çalışan danışmanların geçmiş deneyimlerine, itibarlarına, piyasadaki güven ortamına bakmaları; bu konuda iyi araştırma yapmaları önemli. Ancak bu şirketler içinde projeyi kimin yöneteceği, şirketten daha önemli. Çok büyük şirketlerde, bu işte uzman olmayan kişilerin projenizi yönetmesi söz konusu olursa, bir sonuca varmanız çok zor.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Wise.TV

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu: Globalturk Capital’in etkinliği son derece verimli geçti

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, “Cumhurbaşkanı Yardımcımızın teşrifleriyle Yatırım Ofisimizin stratejik ortaklığında gerçekleşen Globalturk Capital’in ...