Ana Sayfa / Basında / Şirket Evlilikleri Danışmansız İlerleyebilir mi? | Milliyet.com.tr

Şirket Evlilikleri Danışmansız İlerleyebilir mi? | Milliyet.com.tr

Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney, şirket evliliklerinde danışmanların nasıl bir rol üslendiğini anlattı.

Şirket evliliklerinde danışman unsuru olmazsa olmaz, diye söz başlayan Öney, birçok şirketin bu önemi tam manasıyla kavrayamadığını ve destek almadan giriştikleri ortaklıklarda çok fazla sorun yaşadıklarını ifade etti.

Alanında uzman bir danışmanla yola çıkanların iyi bir planlama ile şirketlerini tahminlerinin çok üstünde bir fiyata pazarlayabileceklerini belirten Öney, “Bu süreci uzman bir danışmansız yürütmek şirketlere çok ciddi zararlar verebilir. En değerli varlıkları yani şirketleri söz konu ise asla böyle bir yola tek başlarına girmemeliler” dedi. Danışmanlık müessesesinin de ciddi hataları olduğuna da değinen Öney, “Bugün Türkiye’de çok fazla danışman var. Bazıları uzman olmadıkları alanlara bile girip çıkıyor. Bu nedenle şirketlerin bu konuda dikkatli olmaları lazım” şeklinde konuştu.

Kaynak: Milliyet.com.tr / Milliyet TV

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu: Globalturk Capital’in etkinliği son derece verimli geçti

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, “Cumhurbaşkanı Yardımcımızın teşrifleriyle Yatırım Ofisimizin stratejik ortaklığında gerçekleşen Globalturk Capital’in ...