Ana Sayfa / Basında / ‘Yabancı Ortak Almak Her Şirketin Harcı Değil’ | Wise.TV

‘Yabancı Ortak Almak Her Şirketin Harcı Değil’ | Wise.TV

Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney: ‘Yabancı ortak almak her şirketin harcı değil.’

Barış Öney: “Yabancı ortak almak her şirketin harcı değil. Şu ana kadar girişim sermayesi fonları, Türkiye’de 5 bin civarında şirketi incelediler. Bu şirketlerden sadece 150-160 tanesine yatırım yaptılar. Bu da yaklaşık yüzde 3 gibi bir orana denk geliyor. Bu istatistik bize şunu söylüyor: Yabancı sermaye almak kolay değil. Bu yüzden yabancı ortak almak istiyorsanız şirketinizi buna iyi hazırlamanız gerekiyor. Şirketi iyi bir şekilde hazırlayıp yatırımı gerçekleştirdikten sonra da şirkette kalmak gerekiyor. Yani sadece yatırımı almakla iş bitmiyor.”

Kaynak: Wise.TV

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu: Globalturk Capital’in etkinliği son derece verimli geçti

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, “Cumhurbaşkanı Yardımcımızın teşrifleriyle Yatırım Ofisimizin stratejik ortaklığında gerçekleşen Globalturk Capital’in ...