Ana Sayfa / Özel Sermaye Fonları / Türkiye Yatırım Yapılabilir Ülkeler Arasında Nasıl Bir Konuma Sahip?

Türkiye Yatırım Yapılabilir Ülkeler Arasında Nasıl Bir Konuma Sahip?

Türkiye Yatırım Yapılabilir Ülkeler Arasında Nasıl Bir Konuma Sahip?

Son yıllarda dünyada “BRIC” dediğimiz Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin; yatırım yapılabilir ülkeler arasından en fazla ön plana çıkan ülkeler oldular. Türkiye de bu ülkelerin arasına girdiği için “TBRIC” diyebiliriz bu kümeye.

Geçtiğimiz yıl BRIC diye anılan kümedeki ülkelerde değişimler başladı. Çin’de ve Hindistan’da sıkıntılar yaşanıyor. Yine Rusya’da problemler ortaya çıktı. Brezilya eskisi kadar cazip bir ülke değil. Türkiye’de de bazı sıkıntılar yaşanmasına karşın; dinamikleri itibariyle Türkiye’nin genel nüfusu ve özellikle genç nüfusu yatırımcıları cezbediyor.

Türkiye’de çok iyi yöneticiler ve girişimciler mevcut. Türkiye’deki girişimciler ve yöneticiler, Türkiye’nin son 20 senede yaşadığı krizler göz önüne alınırsa, artık çok aşılandılar diyebiliriz. Dolayısıyla bundan sonraki krizlerde ve sıkıntılı dönemlerde daha dirençli bir yapıda olabilecekler.

Türkiye’de bu bakış açısı önümüzdeki dönemde de devam edecek. Bölgede de çok önemli bir ülke Türkiye. Dolayısıyla bu eğilim daha uzun yıllar devam edecek.

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ahu Orakçıoğlu ile Gün Ortası Programı | Ekotürk Tv – 20.12.2022

Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney, 20 Aralık Salı günü Ekotürk Tv’de yayınlanan ...