Ana Sayfa / Basında / Türkiye Yatırım Yapılabilir Ülkeler Arasında Nasıl Bir Konuma Sahip? | Wise.TV

Türkiye Yatırım Yapılabilir Ülkeler Arasında Nasıl Bir Konuma Sahip? | Wise.TV

Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney yanıtladı: Türkiye yatırım yapılabilir ülkeler arasında nasıl bir konuma sahip?

Barış Öney: “Son yıllarda dünyada BRIC dediğimiz Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin yatırım yapılabilir ülkeler arasından en fazla ön plana çıkan ülkeler oldular. Türkiye de bu ülkelerin arasına girdiği için TBRIC diyebiliriz bu kümeye. Geçtiğimiz bir yılda BRICS diye anılan kümedeki ülkelerde değişimler başladı. Çin’de ve Hindistan’da sıkıntılar yaşanıyor. Yine Rusya’da problemler ortaya çıktı. Brezilya eskisi kadar cazip bir ülke değil. Türkiye’de de bazı sıkıntılar yaşansa da dinamikleri itibarıyla Türkiye’nin genel nüfusu ve özellikle genç nüfusu yatırımcıları cezp ediyor.”

Kaynak: Wise.TV

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yatırım Dünyasında Cinsiyet Çeşitliliği

Ekonomi Dünya Dergisi Mayıs ayı sayısının kapak konularından biri “Yatırım Dünyasında Cinsiyet Çeşitliliği” oldu. Yazının ...