Ana Sayfa / Özel Sermaye Fonları / Yabancı Ortak Almak Her Şirketin Harcı Değil

Yabancı Ortak Almak Her Şirketin Harcı Değil

Yabancı Ortak Almak Her Şirketin Harcı Değil

Yabancı ortak almak her şirketin harcı değil. Şu ana kadar Girişim Sermayesi Fonları, Türkiye’de 5 bin civarında şirketi incelediler. Bu şirketlerden sadece 150-160 tanesine yatırım yaptılar. Bu da yaklaşık yüzde 3 gibi bir orana denk geliyor.

Bu istatistik bize şunu söylüyor: Yabancı sermaye almak kolay değil. Bu yüzden yabancı ortak almak istiyorsanız şirketinizi buna iyi hazırlamanız gerekiyor. Şirketi iyi bir şekilde hazırlayıp yatırımı gerçekleştirdikten sonra da şirkette kalmak gerekiyor. Yani sadece yatırımı almakla iş bitmiyor.

Yabancı sermayeyi aldıktan sonra şirketin sağlıklı, sorunsuz bir şekilde büyüyebilmesi için bizim şirkette kalmamız gerekiyor. Aksi takdirde özellikle küçük ve orta ölçekli şirketlerde sorunların ortaya çıkma ihtimali yüzde 50 diyebilirim.

Bizimle çalışan Türk şirketleri kendilerini daha iyi hissediyorlar. Çünkü birileri onlar için şirketin adeta bakımını yapıyor. Yabancı şirketler de biz olduğumuz için daha güvenli bir şekilde yatırımlarını gerçekleştiriyor ve birlikte, o şirketi iyi bir noktaya taşıyoruz.

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cevdet Yılmaz: Hedefimiz Yatırımın Kalitesini Artırmak – Hürriyet Gazetesi