Ana Sayfa / Basında / Türkiye Ekonomisinin Geleceğini Nasıl Görüyorsunuz? | Wise.TV

Türkiye Ekonomisinin Geleceğini Nasıl Görüyorsunuz? | Wise.TV

Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney yanıtladı: Türkiye ekonomisinin geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Barış Öney: “Türkiye ekonomisi uzun vadeli bir perspektifle değerlendirilmek zorunda. Türkiye, özellikle geçen yıl başına kadar, dünyada çok iyi bir noktaya gelmişti. Gayet beğenilen, tercih edilen, çok sayıda ekonomik, politik reformunu tamamlama yolunda hızla ilerleyen bir noktaya gelmişti. Maalesef geçen yıl ortasından itibaren özellikle politik arenada yaşanan sıkıntılar ve bu senenin ciddi seçim yılı olması bu işi biraz duraksattı. Yabancılar biraz daha temkinli yaklaşır hale geldi. Türkiye şu anda kendini yabancı sermayeyle finanse eden bir ülke. Türkiye’nin kendi tasarrufları büyümesini finanse etmeye yetmediği için sürekli olarak dışarıdan yatırıma ihtiyacı var. Dışarıdan para gelmesi için de, Türkiye’nin, dışarıdan gelecek paraya iyi bir ortam yaratması lazım. Bu ortam sekteye uğradığı sürece para gelmeyecek; para gelmeyince, büyümenin finansmanı da zorlanacaktır. Dolayısıyla, bugüne kadarki performansımızı daha da ileriye taşımakla yükümlüyüz. Bunu yapabildiğimiz sürece Türkiye’ye yabancı sermaye de gelir; Türkiye, büyümesini bu yabancı sermayeyle de finanse eder. Ayrıca hükümetin aldığı daha kontrollü büyüme tedbirlerinin de devreye girmesiyle, Türkiye, büyümesini çok iyi bir şekilde finanse edecektir. Türkiye ekonomisinin geleceğini uzun vadede son derece olumlu görüyorum. Yeter ki kısa vadede bu iç meselelerimizi halledelim. Onun dışında açıkçası çok büyük bir sorun görmüyorum.”

Kaynak: Wise.TV

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu: Globalturk Capital’in etkinliği son derece verimli geçti

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, “Cumhurbaşkanı Yardımcımızın teşrifleriyle Yatırım Ofisimizin stratejik ortaklığında gerçekleşen Globalturk Capital’in ...