Ana Sayfa / Basında / ‘Girişim Sermayesi Anadolu Buluşmaları’ İzmir’de Yapıldı | TOBB.org.tr

‘Girişim Sermayesi Anadolu Buluşmaları’ İzmir’de Yapıldı | TOBB.org.tr

‘Girişim Sermayesi Anadolu Buluşmaları’ İzmir’de Yapıldı | TOBB.org.tr

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Girişim Sermayesi Meclisi’nin, T.C. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirdiği Girişim Sermayesi İzmir Buluşması 20 Eylül 2017’de İzmir Hilton Oteli’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinliğe İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası ev sahipliği yaptı.

Etkinliğe İzmir’deki yüksek büyüme potansiyeline sahip şirketlerin ve Türkiye’nin önde gelen girişim sermayesi fonlarının yetkilileri katıldı. Toplantıda, etkinliğin temel amacının yüksek büyüme potansiyeli olan şirketlerle, bu şirketlerin bir üst lige çıkmasını kolaylaştıracak girişim sermayesi fonlarını buluşturmak olarak ifade edildi. Yatırıma dönüştürebilecekleri fon büyüklüğü yaklaşık 1 milyar ABD doları olan girişim sermayesi fonlarının İzmir’in başarılı şirketleriyle muhtemel bir yatırım ilişkisinin ilk adımını bu etkinlikte atmaları bekleniyor.

Toplantıya 5 milyon TL üzerinde ciroya sahip olan ve geçtiğimiz 3 yılda yıllık ortalama yüzde 20’nin üzerinde ciro artışı sağlayan, sanayi ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler davet edildi.

Etkinliğin açılış konuşmaları bölümünde Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç ve İzmir Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanı Hakan Yurdakul yaptı.

TOBB Türkiye Girişim Sermayesi Meclis Başkanı Göktekin Dinçerler de İzmir’de üçüncüsü gerçekleştirilen Girişim Sermayesi Anadolu Buluşmaları etkinliklerinin amacıyla ilgili bilgi verdi.

Açılış konuşmalarında sonra Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı Koordinatörü Ahmet Cüneyt Selçuk, küresel ölçekte doğrudan uluslararası yatırım akımlarındaki eğilimlerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumun ardından panel bölümüne geçildi. Panelde Türkiye Girişim Sermayesi Meclisi’ne üye aşağıdaki isimler ve Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı Daire Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Toplantıda, TOBB Girişim Sermayesi Meclis Başkanı ve Turkven Private Equity Direktörü  Göktekin Dinçerler, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Bölüm Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, İş Girişim Sermayesi Genel Müdürü Murat Özgen, İda Capital Yönetici Ortağı Cem Baytok, Earlybird Analisti Baturay Kaya, Diffusion Capıtal Partners’dan Altan Küçükçınar, GlobalTurk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney, Taxim Capital Direktörü Berkin Mungan, Collective Spark Geneal Partner Atıl Erken ve Doğuş SK Girişim Sermayesi Müdür Yardımcısı Levent Karasakaloğlu hazır bulundular.

Kaynak: TOBB.org.tr

‘Girişim Sermayesi Anadolu Buluşmaları’ İzmir’de Yapıldı | TOBB.org.tr

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cevdet Yılmaz: Hedefimiz Yatırımın Kalitesini Artırmak – Hürriyet Gazetesi