Ana Sayfa / Basında / Özel Sermaye Fonları Türkiye’de Yatırım Yapmaya Devam Edecek mi? | Milliyet.com.tr

Özel Sermaye Fonları Türkiye’de Yatırım Yapmaya Devam Edecek mi? | Milliyet.com.tr

Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney, özel sermaye fonlarının Türkiye konusunda nasıl tavır alacaklarını değerlendirdi.

Bundan sonra yatırımlar artacak mı, yoksa azalacak mı?

Barış Öney, bu konuda şunları söyledi: “Türkiye son 10 yılda çok önemli aşamalardan geçti. Son günlerde de birtakım politik, ekonomik sıkıntılar söz konusuydu.

Mart sonu itibariyle, yerel seçimin ardından belirsizlikler büyük oranda ortadan kalktı. Önümüzde 2 önemli seçim daha var. Fakat bu seçimlerin yatırımcıların nezdinde ciddi bir etki yaratacağını düşünmüyorum. Batı Avrupa, Hindistan ve Çin arasında, Türkiye dışında bu kadar güçlü bir üretim ve servis hizmeti sunabilecek başka bir ülke yok. Dolayısıyla Türkiye bu anlamda çok önemli bir pazar. Sadece pazar da değil aynı zamanda önemli bir üretim ve servis üssü.

Bundan 10 yıl önce Türkiye’deki yabancı şirket sayısı 5 bin civarındayken bugün bu sayı 40 bine yaklaştı. Son 7 yılda Türkiye 130 milyar dolar doğrudan yatırım aldı. Bunun 15 milyar doları özel sermaye fonu. Ancak son yıllarda Türkiye cazibesini kaybediyor. Yatırımcı tarafında Türkiye’nin eski cazibesini yitirdiği hissiyatı var. Buna rağmen Türkiye yatırım almaya devam ediyor. Önümüzdeki seçimlerin de çok büyük etki yaratmayacağını varsayarsak özel sermaye fonları gelmeye devam edecektir. Son 2 yılda bile 30’un üzerinde özel sermaye fonunun geldiğini görüyoruz. Bu da Türkiye için önemli bir rakam.”

Kaynak: Milliyet.com.tr / Milliyet TV

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu: Globalturk Capital’in etkinliği son derece verimli geçti

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, “Cumhurbaşkanı Yardımcımızın teşrifleriyle Yatırım Ofisimizin stratejik ortaklığında gerçekleşen Globalturk Capital’in ...