Ana Sayfa / Etkinlik / Turkey-UK Business Forum’da Türk ve İngiliz KOBİ’leri Konuşuldu

Turkey-UK Business Forum’da Türk ve İngiliz KOBİ’leri Konuşuldu

Turkey-UK Business Forum’da Türk ve İngiliz KOBİ'leri Konuşuldu

DEİK ve UK Trade & Investment’ın organize ettiği “Turkey-United Kingdom Business Forum”, 23 Şubat Pazartesi günü İstanbul InterContinental Hotel’de gerçekleşti.

Turkey-United Kingdom Business Forum’da Türk ve İngiliz KOBİ’leri arasında yatırım ve ticareti artırmanın çok önemli olduğu vurgulandı. Türk ve İngiliz Şehir ve Ticaret Odalarına da yatırım ve ticareti artırma anlamında hedefler verildiği belirtildi.

Turkey-United Kingdom Business Forum’da konuşan Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Livingston, “Türkiye ile teknoloji alanındaki iş birliğimizi, karşılıklı yatırımlarımızı, anlaşmalarımızı artırarak geleceğin yenilikçi dünyasına birlikte yürümek istiyoruz.” dedi.

Turkey-United Kingdom Business Forum’da konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ve İngiltere’nin karşılıklı yatırımı ve ticareti artırması gerektiğini vurgulayarak “Altyapı, ulaşım, haberleşme, sağlık, eğitim gibi İngiltere’nin çözdüğü konulara Türkiye’nin halen ihtiyacı var ama İngiltere’nin de Türkiye’ye ihtiyacı var. Şu ana kadar Türkiye’de yatırım yapmış 2800 İngiliz şirketi mevcut. İki ülke yalnızca Türkiye ve İngiltere coğrafyalarında değil, dünyada çok daha farklı ülkelerde iş birliği yapabilir.” dedi.

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cevdet Yılmaz: Hedefimiz Yatırımın Kalitesini Artırmak – Hürriyet Gazetesi