Ana Sayfa / Etkinlik / Euromoney Özel Sermaye Forumu 2015: Türkiye’de Yatırım İçin Yeterli Şirket Var mı?

Euromoney Özel Sermaye Forumu 2015: Türkiye’de Yatırım İçin Yeterli Şirket Var mı?

Euromoney Özel Sermaye Forumu 2015: Türkiye’de Yatırım İçin Yeterli Şirket Var mı?

Euromoney tarafından düzenlenen “5. Yıllık Türkiye Satın Alma Finansmanı ve Özel Sermaye Forumu” 9 ve 10 Şubat 2015 tarihlerinde Hilton Istanbul Bosphorus Otel’de gerçekleşti.

“Özel Sermaye” ve “Yenilik Laboratuvarı” panellerinde konuşmacı olduğum forumda, yatırımcılar için yatırım ortamının devam edip etmediği, yatırım yapılacak şirketlerin nasıl tespit edileceği ve Türk şirketlerine yatırım yapmak isterken karşılaşılan sorunların neler olduğu ve nasıl aşılabileceği üzerine görüşlerimi bildirdim.

Forumun ilk günü gerçekleşen “Özel Sermaye” panelinde ağırlıklı olarak tartışılan konu, ‘Türkiye’de yatırımcıların yatırım yapmalarını iştahlandıracak ve tatmin edecek yeterli şirket var mı?’ sorusu oldu. Forumun ikinci günü gerçekleşen “Yenilik Laboratuvarı” panelinde ise ücret ödenmeksizin yalnızca başarı primine odaklı olarak danışmanlarla çalışan şirketlerin Özel Sermaye Fonlarını çekebilmelerinin mümkün olmadığı üzerinde duruldu.

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cevdet Yılmaz: Hedefimiz Yatırımın Kalitesini Artırmak – Hürriyet Gazetesi