Ana Sayfa / Basında / Dev Fonlara Davet | Milliyet

Dev Fonlara Davet | Milliyet

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dünyanın en büyük yatırımcılarını Türkiye’ye davet etti.

Globalturk Capital ev sahipliğinde önceki gün Londra’da gerçekleştirilen toplantıda fon sahiplerine ve yöneticilerine seslenen Şimşek Türkiye’de yatırım yapmanın avantajlarını anlattı. Globalturk Capital, 130 ülkede 5 trilyon dolarlık özel sermaye fonunu temsil eden EMPEA iş birliğinde dünyanın en büyük özel sermaye fonu yöneticilerini Londra’da düzenlediği toplantıda bir araya getirdi.

Londra Borsası’ndaki buluşmada, konuşan Şimşek, şunları söyledi:

“Başta kamu maliyesinde ve kamu yönetiminde olmak üzere eğitimden Ar-Ge’ye her alanda geçmişten bugüne kadar çok sayıda reform ve düzenleme yaptık. Önümüzdeki 6 ay içerisinde birçok kritik alanda reform yapmaya devam edeceğiz. Firmaların üzerindeki vergi yükünü azalttık. Türkiye’de işçilik ücretleri alanında yapılan düzenlemelerin de etkisiyle yatırımcılara avantajlar sağladık. Sırada ithalata olan bağımlılığın azaltılması, lojistik giderlerinin azaltılması ve projeye dayalı teşvik programının desteklenmesi var.

Türkiye OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen 3. ülke. Genç nüfusumuz fazla. Sadece okul çağındaki nüfusumuzu ele alsak Avrupa’nın en kalabalık 8. ülkesi olur. Üretim gücümüz arttı. Türkiye doğu ile batı arasında büyük bir enerji merkezi. Avrupa Türkiye’nin ana pazarı. Ancak, gelişen Asya ve Afrika’ya da yeterince odaklanmamız gerekiyor.”

30 özel görüşme

Türkiye’de yapısal reformlarla birlikte teknolojik yatırımların süreceğini belirten Şimşek, şöyle devam etti:

“Teknoloji konusunda da Tübitak’ın yeniden yapılandırılması, Kalkınma Bankası’nın girişimleri desteklemesi, yenilikçi teknoloji tabanlı girişim sermayesi fonu kurmak önem verdiğimiz konuların başında geliyor.”

Etkinliğin ardından Şimşek, 30’a yakın fon temsilcisiyle özel olarak bir araya geldi.

Fırsatlar ülkesi

Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin sadece Türkiye’den hatta sadece çevresinden de ibaret olmadığını, Türk iş dünyasının ilk kez yurt dışına ciddi anlamda açıldığını ve bunun da özel sermaye fonları açısından önemli yatırım fırsatlarını beraberinde getirdiğini vurguladı.

Öney, bu yıl özel sermaye alanında çok önemli yatırımlar beklediklerini ifade etti.

Kaynak: Milliyet

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cevdet Yılmaz: Hedefimiz Yatırımın Kalitesini Artırmak – Hürriyet Gazetesi