Ana Sayfa / Basında / EMPEA’nın ABD Dışında İlk Ülke Temsilciliği Türkiye’ye Verildi: Barış Öney EMPEA’nın İlk Ülke Temsilcisi Oldu

EMPEA’nın ABD Dışında İlk Ülke Temsilciliği Türkiye’ye Verildi: Barış Öney EMPEA’nın İlk Ülke Temsilcisi Oldu

EMPEA’nın, Barış Öney’in Türkiye Ülke Temsilciliği Duyurusu

EMPEA, uzun yıllardır üyesi olan Globalturk Capital firmasının Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney’in EMPEA Türkiye Ülke Temsilciliğini duyurmaktan memnuniyet duyar. Öney, pazarındaki uzun soluklu deneyim ve uzmanlığı sayesinde, EMPEA’nın Türkiye’deki ve bölgedeki sektör sözcülüğünü, sürdürülebilir ekonomik kalkınma için özel sermaye yatırımlarının önemini vurgulayarak destekleyecektir.

EMPEA için gerçekleştirdiği birçok faydanın yanı sıra Öney, iki kez Globalturk Capital ve EMPEA’nın  Türkiye ve Çevresindeki Özel Sermaye Fonları ortak etkinliğini gerçekleştirdi. Bu yılki etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’i, küresel ve bölgesel özel sermaye fonları ve uluslararası yatırımcılarla beraber ağırladı. Yıllık olarak düzenlenen bu etkinlik şimdiden bölgenin önde gelen sektör toplanması haline geldi. Öney ayrıca geçtiğimiz Eylül ayında New York’ta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve EMPEA üyelerini bir yuvarlak masa toplantısında bir araya getirdi.

Barış Öney, 29 yılı aşkın bir süredir, yatırım öncesi ve sonrası birleşme ve satın alımlar, halka arz ve stratejik danışmanlık alanlarında küresel deneyim sahibidir. Globalturk Capital’in Kurucu ve Yönetici Ortağı olarak, Türk şirketleri için özel sermaye fonlarından ve stratejik yatırımcılardan sermaye artırımı yoluyla veya hisse alımı şeklinde yatırım/ortaklık sağlamakta ve ortaklıklar gerçekleştikten sonra şirketlerde kalıp bir girişim ortağı olarak hareket etmektedir. Globalturk Capital’i kurmadan önce, Türkiye’nin önde gelen ünlü finansal kuruluşlarında yatırım bankacılığı ve kurumsal finansman danışmanlığı fonksiyonlarını kurma ve / veya yönetme görevlerini üstlendi: Deloitte (Partner), Yapı Kredi Yatırım (GMY vekili) ve TSKB (Direktör). Ayrıca Turkcell Grubunun Birleşme ve Satınalma Departmanı’nda stratejik ve uluslararası iş geliştirme sorumluluğunu üstlendi (Grup Başkanı).

EMPEA Başkanı ve CEO’su Robert van Zwieten bu duyuruyla ilgili yorumunda, “Türkiye, yükselen pazarlardaki özel sermaye yatırımlarının etkisini hissettiği ve yatırımcılara sunulan muazzam yatırım fırsatlarının mükemmel bir örneğini sunduğu bir ülkedir. Fon yöneticileri,  tüketicilerin büyümesinden yararlanan çeşitli sektörlerde yatırım yapmak için umut vadeden işletmeler buluyor. Barış, ülkeye ve bölgeye yatırım yapan özel sermaye için oldukça bilgili ve saygın bir sözcüdür ve yerel oyuncular, uluslararası yatırımcılar ve küresel paydaşlar ağımız arasında diyalog ve bağlantıların kolaylaştırılmasında ve geliştirilmesinde EMPEA’ya katkıda bulunmaya devam edecektir.” dedi.

Zwieten ayrıca “Sayın Öney’in Türkiye Ülke Temsilcisi olarak atanması EMPEA için bir ilktir ve EMPEA olarak çalışmalarımızı ve yerel ya da bölgesel olarak sektörümüzü destekleyecek şekilde geliştirebileceğimiz ülkelerde ve bölgelerde bu tür bir konumlanmayı zamanla çoğaltmak için umut ettiğimiz ve beklediğimiz bir örnektir.” sözlerini de ekledi.

Kaynak: Empea.org

pdf-icon Bülteni Görüntüle

 

Türkiye ve Çevresindeki Özel Sermaye Fonları Etkinlik Sonrası Raporu İçin Tıklayınız

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cevdet Yılmaz: Hedefimiz Yatırımın Kalitesini Artırmak – Hürriyet Gazetesi