Ana Sayfa / Sektörel Haberler / Barış Öney, DEİK-TAİK Yürütme Kurulu ve TÜBİSAD Yönetim Kurulu’na Yeniden Seçildi

Barış Öney, DEİK-TAİK Yürütme Kurulu ve TÜBİSAD Yönetim Kurulu’na Yeniden Seçildi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) / Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) ve Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Genel Kurulları yapıldı. Barış Öney, TAİK Yürütme Kurulu ve TÜBİSAD Yönetim Kurulu’na yeniden seçildi.

DEİKGlobalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney, DEİK-TAİK Yürütme Kurulu Üyeliğine tekrar seçildi. Rona Yırcalı’nın Divan Başkanlığı yaptığı Genel Kurul’da, DEİK-TAİK’in yeni Başkanı ise aynı zamanda EA Havacılık’ın Yönetim Kurulu Başkanı olan Ekim Alptekin oldu.

TAİKDEİK’in kuruluşunun öncülüğünü yapmış olan TAİK, 1985 yılında ilk iş konseyi olarak kuruldu. TAİK, 30 yıldır Türkiye ile ABD arasında ticari iş birliğinin ve ortak yatırımların artırılması için çalışmalarını sürdürüyor. Barış Öney’in yeni dönemde de Yürütme Kurulu Üyeliğini sürdüreceği TAİK, iki ülke şirketleri arasındaki iş birliği imkanlarını artırmak, Amerikalı şirketlerin Türkiye’ye, Türk şirketlerinin ABD’ye yatırım fırsatlarını değerlendirebilmelerine destek olmak ve her iki ülke şirketlerinin birlikte üçüncü ülkelerde yapacakları yatırımlara katkıda bulunmak amacıyla yürüttüğü çalışmalarına devam edecek.

DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, geçtiğimiz bir yıl içinde DEİK’i iş dünyasıyla daha entegre hale getirmek ve daha da kurumsallaştırmak için çalıştıklarını belirtti. DEİK’in bugün 129 iş konseyi ile hizmet veren bir yapı haline geldiğini ve Türkiye için büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörünün önde gelen sivil toplum kuruluşu Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) de yeni Yönetim Kurulu’nu belirledi. Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney’in de yeniden seçildiği Yönetim Kurulu’nun yeni Başkanı, Ata Holding’in Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erman Karaca oldu.

Barış Öney, TÜBİSAD Yönetim Kurulu’na Yeniden Seçildi

İndex Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olan Erol Bilecik’in Divan Başkanlığı yaptığı Genel Kurul’da, yeni Yönetim Kurulu ve yeni Denetim Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi de oy birliği ile gerçekleşti.

Barış Öney, DEİK-TAİK ve TÜBİSAD’ın ülke atılımları için katma değerler üretmeye devam edecekleri yeni bir döneme girmiş olmalarından ötürü memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Küresel girişim sermayesi yatırımları azaldı

Küresel girişim sermayesi yatırımları 4 ayda yüzde 11,7 azaldı Küresel girişim sermayesi yatırımları 2022 yılının ...