Ana Sayfa / Basında / “Türkiye ve Çevresindeki Özel Sermaye Fonları Yatırımları” Etkinliği | Bursamarmara.com

“Türkiye ve Çevresindeki Özel Sermaye Fonları Yatırımları” Etkinliği | Bursamarmara.com

“Türkiye ve Çevresindeki Özel Sermaye Fonları Yatırımları” Etkinliği | Bursamarmara.com

“Türkiye ve Çevresindeki Özel Sermaye Fonları Yatırımları” etkinliğinde özel sermaye fonlarının Türkiye ve çevresindeki bugünkü ve önümüzdeki dönem yatırımları ile yatırımlardan çıkışları masaya yatırıldı.

Globalturk Capital’den yapılan yazılı açıklamada, Globalturk Capital ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Türkiye ve Çevresindeki Özel Sermaye Fonları Yatırımları” etkinliğinin detayları paylaşıldı.

Buna göre, etkinlik kapsamında Türkiye ve dünyadaki sektör profesyonelleri bir araya gelirken, etkinlikte özel sermaye fonlarının Türkiye ve çevresindeki bugünkü ve önümüzdeki dönem yatırımları ve yatırımlardan çıkışları konuşuldu.

Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney etkinliğin açılış konuşmasında, geçmişten günümüze gelişen özel sermaye fonları piyasasını ve yapılan iş birliklerini özetledi.

Öney, 20 yıl önce küçük bir yabancı fon ile başlayan ve 1995-2005 arası ilk 10 yılda sadece 36 adet toplam 320 milyon dolarlık yatırım ile başlayan özel sermaye fonu yatırımlarının son 10 senede 200’den fazla ve toplamı 17 milyar doları aşan yatırıma dönüştüğüne değindi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, etkinlikte Türk özel sektörünün dış ekonomik ilişkilerini 127 iş konseyi ile yürütme görevinden, DEİK ve DEİK çatısı altında 30 yıl önce kurulan Türkiye’nin ilk iş konseyi Türk Amerikan İş Konseyinin kuruluş serüveninden, günümüzde yaptığı çalışmalardan bahsederek özel sermaye fonu yatırımcılarına DEİK olarak her zaman destek olmak istediklerini söyledi.

Yükselen Pazarlar Özel Sermaye Fonu Birliği (EMPEA-Emerging Markets Private Equity Association) Başkan Yardımcısı Randy Mitchell, Türkiye ve çevresindeki özel sermaye fonları ile ilgili yaptığı detaylı sunumla yatırımların ve iş birliklerinin günümüzde ulaştığı noktayı özetledi.

Türkiye’nin özel sermaye fonlarının durumu, yatırımcı duyarlılığı ve piyasaları şekillendiren trendler, en son fonlar ve yerel fonları geliştirme yöntemleri üzerinde duran Mitchell, halihazırda Türkiye’ye ilginin diğer yükselen pazarların gerisinde kaldığını belirtmekle beraber, bu bakış açılarının makro ortamların düzelmesiyle çok hızlı değişiklik gösterebileceğinin altını çizdi. Sunumda Türkiye’nin 10 yükselen pazar arasında önemli bir yeri olduğu ve dikkatle izlendiği vurgulandı.

yemeksepeti.com’un, 589 milyon dolara Delivery Hero’ya satılması ile gündeme gelen Nevzat Aydın da etkinlikte, iş hayatındaki başarı hikayesini ve yolculuğunu konuklarla paylaştı. Özel sermaye fonunun ve şirket evliliklerinin getirilerine de değinen Aydın, bu tarz yatırımların ülkelere ve kişilere faydalarına da değindi.

Kaynak: Bursamarmara.com

“Türkiye ve Çevresindeki Özel Sermaye Fonları Yatırımları” Etkinliği | Bursamarmara.com

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Barış Öney Röportaj | Ekonomi Dünya Dergisi – 07.06.2021

Globalturk Capital, Kurucu ve Yönetici Ortağı ve EMPEA Türkiye Temsilcisi BARIŞ ÖNEY Yirmibeş yılı aşkın ...