Ana Sayfa / Basında / 17 Milyar $’lık Toplantı | Yeniakit.com.tr

17 Milyar $’lık Toplantı | Yeniakit.com.tr

17 Milyar $’lık Toplantı | Yeniakit.com.tr

Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katıldığı toplantıda geçmişten günümüze gelişen özel sermaye fonları piyasasının gerçekleştirdiği işbirliklerini anlattı.

Barış Öney 20 yıl önce küçük bir yabancı fon ile başlayan ve 1995-2005 arası ilk 10 yılda sadece 36 adet toplam 320 milyon dolarlık yatırım ile başlayan özel sermaye fonu yatırımlarının son 10 senede 200’den fazla ve toplamı 17 milyar doları aşan yatırıma dönüştüğüne değindi. Öney, bunun da aynı dönemde Türkiye’ye giren 150 milyar ABD Doları yatırımın yüzde 10’undan fazlası olduğunu belirtti. Globalturk Capital yöneticisi Öney, önümüzdeki 2 yıl içinde 150 yatırım almış şirketin bu yatırımlardan çıkma vakti geldiğini ve başarılı çıkışlar gerçekleştiği takdirde şu ana kadar gelmiş olan özel sermaye fonlarının çok daha fazlasının Türkiye’ye yatırım yapacağını kaydetti.

Kaynak: Yeniakit.com.tr

17 Milyar $’lık Toplantı | Yeniakit.com.tr

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu: Globalturk Capital’in etkinliği son derece verimli geçti

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, “Cumhurbaşkanı Yardımcımızın teşrifleriyle Yatırım Ofisimizin stratejik ortaklığında gerçekleşen Globalturk Capital’in ...