Ana Sayfa / Basında / Türk Şirketleri Özel Sermaye Fonları ile Yurt Dışına Açılabilir | Milliyet.com.tr

Türk Şirketleri Özel Sermaye Fonları ile Yurt Dışına Açılabilir | Milliyet.com.tr

Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney, Türk şirketlerinin önümüzdeki 10 yıllık süreçte dünyada daha iyi bir konuma gelebilmeleri için neler yapmaları gerektiğini anlattı.

Türk şirketlerinin küresel anlamda başarılı olabilmelerini sağlayacak çok önemli iki özelliğine dikkat çeken Barış Öney, “Türk şirketleri, hem yurt içinde hem de yurt dışında iş yapma konusunda yüksek motivasyona sahip ve dinamik hareket eden genç girişimciler ve genç yöneticilerle çalışıyorlar. Bu, şirketlerimiz için önemli bir avantaj. Bir diğer avantajımız ise genel olarak hem Avrupa şirketlerinden hem de Asyalı şirketlerden çok daha iyi durumda olmamız.” dedi.

Türk şirketlerinin dünyanın her yerinde faaliyet yürütebilecek kapasiteye sahip olduklarını, ancak bunun farkında olmadıklarını söyleyen Öney; Türk şirketlerinin yurt dışına açılma konusunda yersiz korkularının olduğunu ve başarılı olup olamayacakları konusunda da endişelerinin olduğunu ifade etti. Türk şirketlerinin dünyanın her bölgesinde iş yapabilmeyi başarmaları halinde önlerinde çok önemli küreselleşme fırsatları olduğunu belirten Öney, “Bu anlamda karar alan ama sermayeye ihtiyaç duyan şirketler, bunu büyük bir sorun olarak görmemeliler. Böyle bir durumda Özel Sermaye Fonlarını devreye sokarak finansman sağlayabilirler.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Milliyet.com.tr / Milliyet TV

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu: Globalturk Capital’in etkinliği son derece verimli geçti

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, “Cumhurbaşkanı Yardımcımızın teşrifleriyle Yatırım Ofisimizin stratejik ortaklığında gerçekleşen Globalturk Capital’in ...