Ana Sayfa / Şirket Evlilikleri / Şirket Evlilikleri Danışmansız İlerleyebilir mi?

Şirket Evlilikleri Danışmansız İlerleyebilir mi?

Şirket Evlilikleri Danışmansız İlerleyebilir mi?

Şirket evliliklerinde danışman unsuru olmazsa olmaz. Birçok şirket tam manasıyla danışman rolünün önemini henüz kavramış değil. Bu nedenle de tek başlarına giriştikleri işlerde çok fazla sorun yaşıyorlar. Hâlbuki bu süreci uzman bir danışman aracılığıyla yürütmek, işleri çok daha kolay hale getirecek ve şirketin zarar görmesinin önüne geçecektir.

Danışman seçerken nelere dikkat etmeli?

Danışman yardımı almak isteyen şirketler, bu hizmeti kimden alacaklarını iyi belirlemeliler. Patronların, danışmanlık şirketi ve o şirkette çalışan danışmanların geçmiş deneyimlerine, itibarlarına, piyasadaki güven ortamına bakmaları; bu konuda iyi araştırma yapmaları önemli. Ancak bu şirketler içinde projeyi kimin yöneteceği, şirketten daha önemli. Çok büyük şirketlerde, bu işte uzman olmayan kişilerin projenizi yönetmesi söz konusu olursa, bir sonuca varmanız çok zor.

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cevdet Yılmaz: Hedefimiz Yatırımın Kalitesini Artırmak – Hürriyet Gazetesi