Ana Sayfa / Basında / Özel Sermaye Fonları Türkiye İçin Önemli mi? | Milliyet.com.tr

Özel Sermaye Fonları Türkiye İçin Önemli mi? | Milliyet.com.tr

Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney, Özel Sermaye Fonlarının Türkiye için nasıl bir öneme sahip olduğunu değerlendirdi.

Özel Sermaye Fonlarının Türkiye’de önemli bir boşluğu doldurduğunu söyleyen Barış Öney; Türkiye’de yerleşik olan yaklaşık 20 adet ve ayrıca yurt dışında olan yaklaşık 40 adet Özel Sermaye Fonunun, Türkiye’deki şirketlerle aktif olarak ilgilendiğini belirtti.

Türkiye’deki Özel Sermaye Fonlarının 15-20 milyon dolar ve üzerindeki yatırımları değerlendirdiğini ifade eden Öney, “Bu alan tamamen büyük şirketlerin bulunduğu bir alan. Türkiye’deki en büyük 2 bin şirket bu havuzun içerisine girebiliyor. Fakat Türkiye’de 10 milyon doların altında yatırım yapabilecek Özel Sermaye Fonuna ihtiyaç var ve bunu yapan çok az Özel Sermaye Fonu mevcut.” dedi.

Özellikle büyük Türk şirketlerini Özel Sermaye Fonları ile ilgili tereddütte bırakan konunun, Özel Sermaye Fonlarının 5-6 sene sonra hisselerini satıp yatırımdan çıkış yapmaları olduğunu belirten Barış Öney, “Bu, Anglosakson yatırım şekli. Bir işe gireceksiniz, büyütüp satacaksınız. Büyük Türk şirketleri de bu şekilde bir düşünce yapısına kavuşurlarsa, Özel Sermaye Fonları ile çok rahat biçimde büyüyebilirler.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Milliyet.com.tr / Milliyet TV

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu: Globalturk Capital’in etkinliği son derece verimli geçti

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, “Cumhurbaşkanı Yardımcımızın teşrifleriyle Yatırım Ofisimizin stratejik ortaklığında gerçekleşen Globalturk Capital’in ...