Ana Sayfa / Basında / Girişim Sermayesi Fonları İçin Yeni Fırsatlar | Milliyet.com.tr

Girişim Sermayesi Fonları İçin Yeni Fırsatlar | Milliyet.com.tr

Türkiye’deki girişim sermayesi fonları için yeni fırsatlar neler? Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney yanıtladı.

Öney’in açıklamalarının dikkat çeken bölümleri şu şekilde:

“Türkiye’de yaklaşık 15 milyar dolar civarında bir girişim sermayesi fon yatırımı var. Şirket sayısı olarak baktığımızda da yaklaşık 180 adet Türk şirketine girişim sermayesi fonu girmiş.”

“Girişim sermayesi fonları şirketlere yatırım yaptıktan 5-6 yıl sonra hisselerini bir başka yatırımcıya satıp çıkmak durumundalar. İşin kaidesi bunu gerektiriyor. Bu döneme baktığımızda şirketlerden ayrılmak açsından önümüzdeki 6 ay çok uygun olmayabilir.”

“2014’ün son çeyreğinden itibaren iyi bir ortam oluşabilir. Bunun için şimdiden hazırlıklara başlamaları gerekiyor.”

Kaynak: Milliyet.com.tr / Milliyet TV

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu: Globalturk Capital’in etkinliği son derece verimli geçti

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, “Cumhurbaşkanı Yardımcımızın teşrifleriyle Yatırım Ofisimizin stratejik ortaklığında gerçekleşen Globalturk Capital’in ...