Ana Sayfa / Özel Sermaye Fonları / Seçim Sonucunda Ortaya Çıkan Tablo Yabancı Yatırımcılar İçin Olumlu mu?

Seçim Sonucunda Ortaya Çıkan Tablo Yabancı Yatırımcılar İçin Olumlu mu?

Seçim Sonucunda Ortaya Çıkan Tablo Yabancı Yatırımcılar İçin Olumlu mu?

Son yerel seçim sonuçlarına makroekonomik açıdan baktığımızda şunu gördük: Türkiye’deki siyasi istikrar kısa sürede değişmeyecek. Önümüzde iki önemli seçim de bu tabloyu çok fazla etkilemeyecek gibi görünüyor. Yatırımcıların gözünden gelişmelere baktığımızda da ortaya çıkan sonuç son derece olumlu.

Son yıllarda yabancı doğrudan yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisi artıyordu. Uzun vadeli yatırımcılar gelmeye devam ediyordu. Ancak son dönemlerde siyasi krizin derinleşmesi ve 17 Aralık süreci, yabancı yatırımcılarda “bekle gör” politikasına neden oldu. Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla, yatırımcıların kafasında oluşan belirsizlikler ciddi oranda ortadan kalkmış oldu.

Siyasi belirsizliklerin ortadan kalkması ve mevcut hükümetin makroekonomik politikalarını devam ettirecek olması, yabancı yatırımcılar açısından son derece olumlu bir sonuç. Çünkü AKP geçmiş dönemde de yabancı yatırımcılara sıcak bakıyordu. Sonuç olarak yabancı doğrudan yatırımcıların yatırımları devam edecektir.

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cevdet Yılmaz: Hedefimiz Yatırımın Kalitesini Artırmak – Hürriyet Gazetesi