Ana Sayfa / Basında / Türkiye Diğer Ülkelere Göre Yatırımcılar İçin Nasıl Bir Konumda? | Wise.TV

Türkiye Diğer Ülkelere Göre Yatırımcılar İçin Nasıl Bir Konumda? | Wise.TV

Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney, Türkiye’nin yatırımcılar için diğer ülkelere kıyasla gelecek vadeden bir ülke olup olmadığı sorusunu Wise TV aracılığıyla cevapladı.

Bugün yapılan yatırımlar konusunda dünyada yükselen pazarların tümünde sıkıntıların mevcut olduğunu söyleyen Öney, “Birkaç sene evvel yükselen pazarlara yani Çin, Hindistan, Brezilya ve bizim de içinde bulunduğumuz yükselen pazarlar kategorisine çok ciddi anlamda yatırımlar gidiyordu. Son dönemde bu pazarlara olan ilgi biraz azaldı. Bugün dünyadaki bütün yükselen pazarlarda, Brezilya’dan Çin’e, Hindistan’dan Doğu Avrupa’ya kadar her yerde sıkıntı var. Orta Doğu ve Rusya’daki sıkıntılar da yatırımcıyı etkileyen faktörler. Bu açıdan baktığınızda, Türkiye aslında bu ülkelere oranla daha iyi bir noktada çünkü Batı ile Doğu arasındaki tek sanayi üssü konumunda. Bu kadar ileri hizmet veren ve üretim yapan tek ülke Türkiye. Dolayısıyla demografik özellikleri de çok olumlu bir noktada. Aynı zamanda Türkiye’nin hala yürüyen, çok sağlam bir mali politikası var. Bu bakımdan Türkiye bu alanda iyi bir noktada ama şu anda dünyada yükselen pazarlara ilgi çok az. Finansal kaynak daha çok Amerika ve Afrika’ya yönelmiş durumda. Ancak yükselen pazarlar içerisinde değerlendirdiğimizde, seçimi atlattıktan sonra Türkiye’nin önü çok açık.” dedi.

Kaynak: Wise.TV

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu: Globalturk Capital’in etkinliği son derece verimli geçti

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, “Cumhurbaşkanı Yardımcımızın teşrifleriyle Yatırım Ofisimizin stratejik ortaklığında gerçekleşen Globalturk Capital’in ...