Ana Sayfa / Basında / Bireysel Emeklilik Fonları Özel Sermaye Yatırımlarına Kanalize Olabilir mi? | Wise.TV

Bireysel Emeklilik Fonları Özel Sermaye Yatırımlarına Kanalize Olabilir mi? | Wise.TV

Özel Sermaye Fonlarının Türkiye için son derece önemli olduğunu ifade eden Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney, Özel Sermaye Fonlarının geliştirilmesi için Bireysel Emeklilik Fonlarının Özel Sermaye Fonlarına aktarılabileceğini söyledi.

Bireysel Emeklilik Fonlarında ciddi anlamda birikim olduğunu dile getiren Öney, “Bireysel Emeklilik Fonları, Özel Sermaye Fonlarına para koyabilse; Türk sermayesiyle Özel Sermaye Fonları da gelişecek ve bunlar da yatırımlara kanalize olacaktır. Bu sayede, aslında borsaya çok ciddi bir alternatif olan Özel Sermaye Fonu sektörü oluşacaktır.” dedi.

Bireysel Emeklilik Fonlarının bu tür yatırımlara daha yatkın hale gelmesi gerektiğinin altını çizen Barış Öney, bu sayede Türkiye’de sermaye birikimi sağlanabileceğini belirtti.

Kaynak: Wise.TV

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu: Globalturk Capital’in etkinliği son derece verimli geçti

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, “Cumhurbaşkanı Yardımcımızın teşrifleriyle Yatırım Ofisimizin stratejik ortaklığında gerçekleşen Globalturk Capital’in ...