Ana Sayfa / Basında / Globalturk Capital’i Farklı Kılan Özellikler Neler? | Wise.TV

Globalturk Capital’i Farklı Kılan Özellikler Neler? | Wise.TV

Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney yanıtladı: Globalturk Capital’i farklı kılan özellikler neler?

Barış Öney: “Türk şirketleri yabancı ortaklıklara hazır değiller. En büyük bin şirketi bir kenara koyarsak geriye kalan yaklaşık 500 bin şirket yabancı ortak alabilecek koşulları sağlayamıyor. Bu noktada biz bu şirketlerle anlaşarak uzun soluklu bir yola çıkıyoruz.

Bu yolculukta öncelikle şirketin durumunu ve nasıl büyüyebileceğini ortaya koyuyoruz. Bu doğrultuda finansal modellemeler yapıyoruz ve büyüme için ilk 5 yılda ne kadar paraya ihtiyaç olduğunu tespit ediyoruz. Örneğin, bu paranın temini için bir yabancı ortağa ihtiyaç varsa yabancı ortak buluyoruz. Yabancı yatırımcı bulduktan sonra da şirkette kalarak büyümenin adımlarını birlikte atıyoruz. Türkiye’de bunu yapan başka bir şirket yok. Dolayısıyla Globalturk Capital olarak temel felsefemiz ve bizi farklı kılan en önemli özelliğimiz bu.”

Kaynak: Wise.TV

Yazar: Barış Öney

Barış Öney
Barış Öney, yatırım öncesi ve sonrası yönetim, halka arz, şirket satınalmaları, CEO, CFO, yönetim kurulu üyesi, yatırım bankacısı, kurumsal finansman danışmanı, stratejik/uluslararası iş geliştirme yöneticisi, proje yöneticisi ve mühendis olarak 28 yılı aşkın tecrübeye sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu: Globalturk Capital’in etkinliği son derece verimli geçti

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, “Cumhurbaşkanı Yardımcımızın teşrifleriyle Yatırım Ofisimizin stratejik ortaklığında gerçekleşen Globalturk Capital’in ...